Kook de kip in ca. 45 minuten door en door gaar in het zoute water. Gebruik het kookvocht als bouillon voor de saus en laat de kip afkoelen. Je kunt ipv karbonade ook 250 gram filet nemen, die in blokjes snijden, en dan is 20 minuten koken voldoende Snij de paprika's in halve reepjes en de ui in kleine partjes en bak ze kort aan in wat olijfolie en breng op smaak. Pluis het kippenvlees uit tot kleine reepjes. Snij de tomaat in dunne partjes. Vet een grote ovenschaal in en beleg deze met 1/3 van de chips, beleg met 1/2 van de kip, de groente en de tomaat en 1/3 van de saus en de creme fraiche. Strooi 1/4 van de kaas er over. Herhaal dit nogmaals (chips, rest vlees/groente/tomaat, saus, kaas). Eindig met een laag chips, de rest van de saus en creme fraiche en de rest van de kaas. Bak het af in ca. 25 minuten op 200 graden. Serveren met meer creme fraiche, guacamole en eventueel jalepeños. Bereidingstijd: 01:00 Resultaat: 4 stuks |