Hoofdmaaltijden
Chilaquiles
x
Kipkarbonade4 stuks
Water1000 ml
Zout
Saus voor enchiladas500 ml
Crème Fraîche250 ml
Geraspte oude kaas400 gr
Paprika (Groen)1 stuks
Olijfolie
Tortilla chips300 gr
Kook de kip in ca. 45 minuten door en door gaar in het zoute water. Gebruik het kookvocht als bouillon voor de saus en laat de kip afkoelen.
Snij de paprika in reepjes en bak het kort aan in wat olijfolie.
Pluis het kippenvlees uit tot kleine reepjes.
Vet een grote ovenschaal in en beleg deze met 1/3 van de chips, beleg met 1/2 van de kip en de paprika en 1/3 van de saus en de creme fraiche. Strooi 1/4 van de kaas er over. Herhaal dit nogmaals (chips, vlees/paprika, saus, kaas).
Eindig met een laag chips, de rest van de saus en creme fraiche en de rest van de kaas.
Bak het af in ca. 25 minuten op 200 graden.
Eventueel serveren met meer creme fraiche, guacamole en jalepeños.

Bereidingstijd: 01:00
Resultaat: 4 stuks