Rode pepers | 1 stuks |
Citroen | 0 stuks |
Kristal Suiker | 1 eetl |
Pinda's (ongezouten) | 150 gr |
Kokosroom | 400 ml |
Arachide olie | |
Gember | 25 gr |
Citroengras | 1 stuks |
Knoflookteen | 1 stuks |
Ketjap Manis | 3 eetl |
|
Snij de chilipeper in grove stukken.
Hak het citroengras in fijne schijfjes en snij de gepelde knoflook in stukjes. Schil het stukje verse gember en snij het knolletje in grove stukken. Voeg alle ingrediënten samen in de vijzel en stamp ze fijn tot een geurige pasta.
Doe de pinda's in de blender en mix ze zo fijn mogelijk, maar niet tot pindakaas.
Verhit de arachideolie en bak hierin de pasta uit de vijzel.
Schenk de kokosroom erbij en laat de saus enkele minuten inkoken op een matig vuur. Voeg er de suiker en het sap van de limoen aan toe en roer.
Giet de gemalen pinda's in de saus, roer alles door en breng op smaak met de ketjap. Niet te lang laten doorkoken, eventueel verdunnen met melk. Bereidingstijd: 00:45 Resultaat: |