Sauzen
Aioli (Frans, staafmixmethode)
x
Eieren (heel)1 stuks
Mosterd1 theel
Zout
Peper (zwart)
Suikersiroop1 eetl
Wijn azijn40 ml
Knoflookteen2 stuks
Olijfolie50 ml
Zonnebloem olie250 ml
Doe in een hoge maatbeker in volgorde: Ei (dooier heel laten!), mosterd, knoflook, azijn, zout, peper, suikersiroop.
Giet daar bovenop de olijfolie en zonnebloem olie, waarbij er zo min mogelijk gemengd mag raken.
Zet nu de staafmixer op de bodem terwijl hij uit staat, zet hem aan en trek hem langzaam helemaal naar boven, totdat een homogene lobbige massa is verkregen. Het geheel moet de dikte van stevige mayonaise hebben.
Als dit mislukt (de ingredienten schiften), helaas: opnieuw beginnen. Gebruik dan het mislukte mengsel in plaats van de twee soorten olie.
Als de aioli is gebonden, kan je vervolgens proeven en afmaken op smaak.

Bereidingstijd: 00:10
Resultaat: 400 ml