Hoofdmaaltijden
Beef Wellington
x
Kogelbiefstuk1500 gr
Boter50 gr
Peper (zwart)
Zout
Ui2 stuks
Champignons350 gr
Bladerdeeg12 stuks
Mosterd3 eetl
Eendenpaté250 gr
Parmaham300 gr
Eigeel2 stuks
Officieel hoort Beef Wellington met Ossenhaas, maar dat is over het algemeen aanzienlijk duurder.
Zorg voor een kogelbiefstuk aan één stuk van overal ongeveer dezelfde dikte. Zorg dat het hele stuk op kamertemperatuur is. Dat duurt minstens 4 uur.
Bestrooi de biefstuk ruim met zout en peper, en bak hem in de boter rondom bruin. Laat hem afkoelen op een rooster.
Snipper de ui en maal deze met de champignons (eventueel ander soort paddestoelen gebruiken) in de blender fijn. Bak deze in het braadvocht van de biefstuk totdat de paddestoelen hun vocht kwijt zijn.
Laat het ui/paddestoelenmengsel afkoelen.
Smeer het afgekoelde vlees in met de mosterd.
Meng door het koele ui/paddestoekenmengsel de eendenpaté en prak het geheel tot een homogene massa.
Spreid op het aanrecht een groot stuk plasticfolie uit waar het vlees ruim in past. Spreid hierop de plakjes parmaham uit ruim zodat het vlees er ruimschoots in gewikkeld kan worden. Besmeer de ham met het patémengsel, leg het vlees er op en pak hem helemaal in met de paté/ham laag (zorg dat aan de buitenzijde geen paté meer te zien is). Vouw vervolgens het plastic er overheen zodat het een handelbaar geheel blijft, maar makkelijk weer te verwijderen is.
Rol de vellen bladerdeeg aan elkaar zodat een oppervlakte ontstaat die het bovenstaande pakketje kan omvatten. Smeer de bovenkant van het bladerdeeg met de helft van het eigeel in.
Verwijder de folie en pak het vlees in de bladerdeeg. Smeer vervolgens het bladerdeeg pakket in met de rest van het eigeel.
Besprenkel het bladerdeeg met wat zout en zet hem op een rooster in een braadslee midden in de voorverwarmde oven (200 graden). Bak hem in circa 30 minuten, tot de kerntemperatuur ca. 50 graden is.
Laat hem voor het serveren nog 10 minuten rusten.

Bereidingstijd: 02:30
Resultaat: 1 stuks