Patisserie
Chocolade truffeltaart
x
Bastognekoeken150 gr
Boter100 gr
Slagroom650 ml
Chocolade (puur)600 gr
Rum (bruin)30 ml
Grand Marnier Jaune30 ml
Cacao
Honing1 eetl
Neem voor deze taart een grote springvorm (groter dan normaal) of een ovenschaal. Om de taart goed te laten lossen is het verstandig om bakpapier onderop te leggen.
Verkruimel de bastogne koeken (1 pak). Smelt de boter en vermeng dit met het koekkruim. Verdeel het over de bodem van de vorm en besprenkel met de rum (gebruik naar wens andere sterke drank).
Klop de slagroom stijf.
Smelt de fijngebrokkelde chocolade au bain marie en roer er de honing door. Zorg dat de chocolade niet te warm wordt.
Vouw voorzichtig de chocolade door de geklopte slagroom tot een homogene massa. Voeg tijdens de laatste slagen de grand marnier toe (gebruik naar wens andere sterke drank).
Giet de chocoladeroom op de bodem in de vorm en bedek met plasticfolie.
Minstens 8 uur in de koelkast laten opstijven.
Voor het serveren bestuiven met de cacao.

Bereidingstijd: 08:45
Resultaat: 1 theel