Patisserie
Sachertorte
x
Chocolade (puur)300 gr
Boter125 gr
Poedersuiker125 gr
Vanillesuiker7 gr
Eieren (heel)6 stuks
Kristal Suiker275 gr
Meel - bloem130 gr
Jam (Abrikozen)250 gr
Water150 ml
Oven voorverwarmen op 175 graden.
Smelt de helft van de chocolade au bain marie. Maak de boter erg zacht (magnetron) en klop deze met de poedersuiker en de vanillesuiker tot een romige massa.
Scheid de eieren.
Klop de eidooiers een voor een door het mengsel en als laatste de gesmolten chocolade.
Klop de eiwitten stijf met 75 gram suiker. Schep dit schuim op de chocolade creme en zeef de bloem er over. Vouw dit in enkele slagen door elkaar tot één geheel.
Vet een springvorm in en bestuif met bloem. Vul de springvorm met het beslag en bak het 15 minuten waarbij de deur van de oven op een kier staat. Temper de oven tot 150 graden en bak de taart in 50 minuten gaar.
Laat de taart volledig afkoelen.
Verwarm de jam en wrijf hem door een zeef. Snijd de taart horizontaal doormidden en bestrijk de onderste helft met de helft van de jam en leg de helften weer op elkaar. Bestrijk de bovenkant met de rest van de jam.
Laat de rest van de suiker (200 gram) met het water en de rest van de chocolade (150 gram) 5 minuten borrelend koken. Laat het glazuur wat afkoelen en bedek hiermee de taart.

Bereidingstijd: 02:00
Resultaat: 1 stuks