Voorgerechten
Paddestoelen in een potje
x
Knoflookteen10 stuks
Slagroom500 ml
Champignons250 gr
Peterselie (plat)4 eetl
Bladerdeeg4 stuks
Zout
Peper (zwart)
Cêpes2 eetl
Eigeel1 stuks
Boter50 gr
Blancheer de knoflook ca. 1 minuut en spoel ze af met koud water.
Zet ca. 4 eetlepels slagroom apart.
Kook de rest van de slagroom voor de helft in met de fijngesneden gedroogde cêpes en peper en zout. Eventueel wat bouillonpoeder toevoegen.
Bak ondertussen de champignons (of andere gemengde paddestoelen) in de boter.
Haal alles van het vuur. Roer wanneer het slagroommengsel voldoende is afgekoeld het eigeel er doorheen, en vervolgens de paddestoelen en de peterselie (en eventueel wat truffelaroma).
Giet het geheel in 4 bakjes, en bedek ze met het bladerdeeg. Bestrijk ze met de rest van de slagroom.
In ca. 20 minuten goudgeel bakken op 200 graden.
Lekker om te serveren met een kleine salade.

Bereidingstijd: 01:00
Resultaat: 4 stuks