Hoofdmaaltijden
Moussaka
x
Aubergine2 stuks
Ui1 stuks
Knoflookteen2 stuks
Tomaat5 stuks
Olijfolie150 ml
Lamsgehakt400 gr
Zout
Peper (zwart)
Oregano2 theel
Feta150 gr
Yoghurt (Turks/Bulgaars)300 ml
Melk300 ml
Roux100 ml
Eieren (heel)2 stuks
Snijd de tomaten in plakjes en laat die in 20 minuten aan beide kanten grillen/drogen onder de gril of 1:30 uur laten drogen op 90 graden in een elektrische oven.
Snijd de aubergine in plakken van een halve centimeter en bak ze allemaal om en om in de olijfolie.
Fruit het uitje met de knoflook in wat olie en bak het gehakt rul met de kruiden.
Bind de melk met de roux en zet het vuur uit. Meng de yoghurt met de eieren en nog wat zout en peper. Meng dit met de lauwe roux en brokkel de feta er door.
Smeer een ovenschaal in met olie en beleg de bodem met de helft van de gebakken aubergines. Beleg dit met de helft van de tomaten. Giet hierover 1/4 van het roux/yoghurt mengsel.
Bedek met al het gehakt en nog 1/4 van het roux/yoghurt mengsel.
Bedek met de rest van de tomaat en vervolgens de rest van de aubergine. Eindigen met de rest (1/2) van het roux/yoghurt mengsel.
ca. 40 minuten in de oven op 180 graden

Bereidingstijd: 01:30
Resultaat: 1 stuks