Patisserie
Appel-Pecan muffins
x
Meel - bloem225 gr
Bakpoeder3 theel
Zout1 theel
Kaneel3 theel
Nootmuskaat1 theel
Gemberpoeder1 theel
Basterdsuiker (wit)75 gr
Basterdsuiker (bruin)50 gr
Appel1 stuks
Melk150 ml
Boter85 gr
Pecannoten50 gr
Rozijnen75 gr
Eieren (heel)1 stuks
Schil en ontpit de appel en snijd hem klein.
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid het muffinblik voor.
Zeef in een kom de bloem, bakpoeder, zout, suiker en de kruiden samen.
Kluts in een andere kom het ei en roer de appel, de melk en de gesmolten boter er door.
Snijd de pecannoten fijn.
Gooi bij de droge ingredienten het natte mengsel en gooi er op het laatst de noten en rozijnen bij. Schep het mengsel in de muffinvormpjes en bak ze in 20-25 minuten gaar en bruin.
Eventueel de muffins voor ze in de oven gaan nog besprenkelen met wat fijngesneden nootjes.

Bereidingstijd: 00:40
Resultaat: 1 stuks