Soepen
Gazpacho
x
Ui1 stuks
Olijfolie5 eetl
Paprika (rood)300 gr
Tomaat600 gr
Komkommer250 gr
Volkorenbrood130 gr
Wijn azijn2 eetl
Knoflookteen4 stuks
Peper (zwart)
Zout
Bouillon (Rund)500 ml
NB: 130 gr volkorenbrood is ca. 8 sneetjes brood.
Toast 3 sneetjes brood en snijd de korstjes er af, week ze kort in water en knijp ze goed uit.
Snij 2 tenen fijn met de ui en gooi ze samen met de uitgeknepen sneetjes in een blender met de azijn.
Pel de tomaten (blancheren/schrikken). Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe de zaadjes met pulp in een zeef. Druk het sap uit de pulp en giet dit in de blender. Maal dit geheel fijn.
Voeg vervolgens de rest van de fijngesneden tomaat toe.
Maak de paprika\'s schoon, snijd het in blokjes en voeg toe.
Schil de komkommer, halveer hem en verwijder de zaadjes met en lepel. Snij de rest klein en voeg toe in de blender.
Laat dit geheel goed fijn malen en breng het vast op smaak met zout en peper.
Zet het geheel in een grote kom en laat het enkele uren in de koelkast staan (het liefst een hele nacht).
Voeg vlak voor het opdienen de koude bouillon toe en breng het opnieuw op smaak (i.v.t.).
Toast de rest van het brood en snijd de korstjes er af en het brood in kleine dobbelsteentjes.
Bak in de rest van de olijfolie de rest van de (fijngesneden) knoflook en de dobbelsteentjes brood tot ze krokant zijn.
Serveer de soep met een handje van deze croutons.

Bereidingstijd: 00:00
Resultaat: 1 stuks