Hoofdmaaltijden
Rendang
x
Runderlappen500 gr
Laos (poeder)2 theel
Zonnebloem olie50 ml
Ui2 stuks
Knoflookteen3 stuks
Tamarinde1 eetl
Kemirie nootjes2 stuks
Citroenblad2 stuks
Curcuma2 theel
Korianderzaad2 theel
Kummel1 theel
Sambal oelek1 eetl
Trassi0.5 theel
Kristal Suiker2 theel
Vetjin1 theel
Water300 ml
Citroengras1 stuks
Zout
Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Snijd de uien en knoflook fijn en fruit deze in slaolie glazig. Voeg het vlees toe en fruit dit mee, totdat het lichtbruin is.
Los de tamarinde op in het water.
Vijzel de kemirie nootjes fijn en doe ze, met de andere kruiden, in de pan. Voeg het water met de tamarinde toe en laat het geheel minstens 2:30 sudderen.
Verwijder voor het opdienen de citroenblaadjes, het citroengras en de laos.

Bereidingstijd: 03:00
Resultaat: 1 stuks