Runderlappen | 500 gr |
Laos (poeder) | 2 theel |
Zonnebloem olie | 50 ml |
Ui | 2 stuks |
Knoflookteen | 3 stuks |
Tamarinde | 1 eetl |
Kemirie nootjes | 2 stuks |
Citroenblad | 2 stuks |
Curcuma | 2 theel |
Korianderzaad | 2 theel |
Kummel | 1 theel |
Sambal oelek | 1 eetl |
Trassi | 0.5 theel |
Kristal Suiker | 2 theel |
Vetjin | 1 theel |
Water | 300 ml |
Citroengras | 1 stuks |
Zout | |
|
Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Snijd de uien en knoflook fijn en fruit deze in slaolie glazig. Voeg het vlees toe en fruit dit mee, totdat het lichtbruin is. Los de tamarinde op in het water. Vijzel de kemirie nootjes fijn en doe ze, met de andere kruiden, in de pan. Voeg het water met de tamarinde toe en laat het geheel minstens 2:30 sudderen. Verwijder voor het opdienen de citroenblaadjes, het citroengras en de laos. Bereidingstijd: 03:00 Resultaat: 1 stuks |