Snij de lamsbout in stukken van zo'n 2 bij 3 cm en verwijder eventuele vliezen. Bak ze op hoog vuur aan in de olijfolie, in een braadpan die met deksel in de oven kan. Snij de ui en knoflook grof en laat even meebakken met het vlees, voeg daarna de grof gesneden wortel, bleekselderij en aardappel toe en bak nog even mee. Voeg peper en zout toe. Pas de hoeveelheid zout aan, aan hoe zout de feta is die er uiteindelijk nog in moet. Voeg de wijn toe en leg de verse kruiden bovenop, doe de deksel op de pan en zet in de oven op 180 graden voor een uur of twee. Haal de pan uit de oven, verwijder de verse kruiden en roer alles even door. Het mengsel moet sappig maar niet nat zijn. Breek de stukken feta over de pan, deksel er weer op en nog 30 minuten in de oven. Voor het serveren niet meer doorroeren, want dan verdwijnt de feta. Bereidingstijd: 03:30 Resultaat: 1 stuks |