Desserts
Tiramisu
x
Mascarpone500 gr
Eiwit6 stuks
Eigeel6 stuks
Kristal Suiker80 gr
Chocolade (puur)30 gr
Espresso1 stuks
Tia Maria30 ml
Lange vingers30 stuks
Bedek een langwerpige schaal met lange vingers en overgiet deze met (koude) espresso.
Sla de eiwitten stijf, als ze beginnen te binden, de helft van de suiker toevoegen en stevig slaan.
Sla de eidooiers met de rest van de suiker wit en schuimig en klop er dan lepel voor lepel de mascarpone met de mixer door, tot een stevige homogene massa.
Meng voorzichtig het mascarpone mengsel met de geslagen eiwitten (eerst met één lepel goed familie maken, daarna lepel voor lepel het eiwit er door vouwen).
Bedekt de eerste laag lange vingers met de helft van het mengsel.
Vervolgens weer bedekken met lange vingers en voorzichtig overgieten met de likeur.
Daarna de rest van het mengsel toevoegen en het geheel bedekken met de geraspte chocolade.
Afdekken met plastic folie en minimaal 6 uur koelen.

Bereidingstijd: 06:20
Resultaat: 1 stuks