Cocktails/dranken
Limoncello
x
Alcohol puur ca 96%1000 ml
Citroen20 stuks
Water1250 ml
Kristal Suiker600 gr
Gebruik voor limoncello altijd biologische citroenen.
Was de citroenen goed, en schil ze allemaal met de dunschiller. Zorg dat je zo min mogelijk van het wit meeschilt, want daar wordt het bitter van.
Doe de schillen met de pure alcohol in een weckpot en zet deze op een koele, donkere plek weg voor 4 tot 6 weken. Schud de pot twee keer per week eens om.
Als de alcohol alle smaak van de citroenschil heeft opgenomen, kan de limoncello worden afgemaakt.
Zet in een grote pan het water met de suiker op, totdat de suiker helemaal is opgelost en de siroop helder is. Zet het vuur uit en laat iets afkoelen. Zeef de schillen uit de alcohol en voeg de alcohol toe aan de siroop. De limoncello zal nu ondoorzichtig worden, omdat de olie uit de schil niet langer helemaal opgelost kan blijven.
Bottel de limoncello af en bewaar ook de flesjes op een koele en donkere plek.
Voor het serveren in de vriezer goed koud laten worden.
Het resultaat heeft een alcoholpercentage van ca. 38%.

Bereidingstijd: 01:00
Resultaat: 2500 ml