Kippenbouillon | 1000 ml |
Kokosroom | 600 ml |
Citroengras | 2 stuks |
Citroenblad | 5 stuks |
Prei | 1 stuks |
Champignons | 200 gr |
Rode pepers | 2 stuks |
Koriander | |
Laos (poeder) | 1 eetl |
Palmsuiker | 2 eetl |
Limoensap | 0.5 stuks |
Kipfilet | 1 stuks |
Vissaus (thais) | 2 eetl |
|
Zet de kippenbouillon op met de kokosroom, en stukken gesneden citroengras, het citroenblad, de rode peper (ontpit en in schijfjes), de prei in ringetjes en de champignons in plakjes. Breng aan de kook en laat zachtjes doorkoken. Voeg de in blokjes gesneden kipfilet rauw toe, samen met het limoensap, de suiker en de laos. Voeg als de kip gaar is de vissaus toe en koriander naar wens. Proef af op smaak en serveren. In de kom eventueel nog opleuken met nog een ringetje peper en wat extra koriander. Bereidingstijd: 01:00 Resultaat: 2000 ml |