Soepen
Tom ka kai
x
Kippenbouillon1000 ml
Kokosroom600 ml
Citroengras2 stuks
Citroenblad5 stuks
Prei1 stuks
Champignons200 gr
Rode pepers2 stuks
Koriander
Laos (poeder)1 eetl
Palmsuiker2 eetl
Limoensap0.5 stuks
Kipfilet1 stuks
Vissaus (thais)2 eetl
Zet de kippenbouillon op met de kokosroom, en stukken gesneden citroengras, het citroenblad, de rode peper (ontpit en in schijfjes), de prei in ringetjes en de champignons in plakjes. Breng aan de kook en laat zachtjes doorkoken.
Voeg de in blokjes gesneden kipfilet rauw toe, samen met het limoensap, de suiker en de laos.
Voeg als de kip gaar is de vissaus toe en koriander naar wens. Proef af op smaak en serveren.
In de kom eventueel nog opleuken met nog een ringetje peper en wat extra koriander.

Bereidingstijd: 01:00
Resultaat: 2000 ml