Voorgerechten
Caponata
x
Aubergine1000 gr
Ui250 gr
Bleekselderij250 gr
Tomaat250 gr
Olijfolie
Tomatenpuree40 gr
Wijn azijn60 ml
Pijnboompitten50 gr
Kristal Suiker60 gr
Kappertjes50 gr
Olijven (Groen)200 gr
Basilicum
Zout
Peper (zwart)
Snij de aubergine in dobbelsteentjes van ca. 2cm en bak (frituur) deze in etappes in een diepe laag olijfolie tot ze een bruin korstje hebben. Leg ze apart op lagen keukenpapier om de overtollige olie eruit te laten.
Snij de ui in dunne halve ringen en bak deze glazig in een dun laagje olijfolie. Snij de selderij in schijfjes en bak deze even mee met de ui.
Rooster in een droge pan de pijnboompitjes tot ze beginnen te kleuren.
Snij de (ontpitte) olijven in stukken en de tomaten in halve partjes.
Voeg bij de uien en de selderij: de kappertjes, de olijven, de pijnboompitten en de tomaat. Roer door elkaar en laat dit op laag vuur een kwartiertje stoven.
Maak in de tussentijd met de tomatenpuree, azijn en suiker het zoetzuur. Als de groente zover zijn, zet het vuur weer hoog en voeg het zoetzuur toe. Goed doorscheppen totdat de heftige geur van azijn verdwijnt. Zet dan het vuur uit.
Voeg de aubergineblokjes toe en een gulle hand basilicum blaadjes en breng op smaak met zout en peper.
Lauwwarm of koud serveren met brood.

Bereidingstijd: 00:45
Resultaat: 1 stuks