Hoofdmaaltijden
Cannelloni met spinazie en ricotta
x
Spinazie (vers)500 gr
Ui1 stuks
Tomaat (gepeld in blik)800 gr
Oregano1 eetl
Basilicum50 gr
Ricotta400 gr
Parmigiano reggiano100 gr
Mozzarella2 stuks
Peper (zwart)
Zout
Cannelloni200 gr
Zonnebloem olie
Nootmuskaat1 theel
Wok de spinazie in wat olie totdat het meeste vocht verdampt is en zet het apart (kan in delen).
Snipper de ui fijn en bak deze, ook in wat olie, glazig en voeg de tomaten toe en de oregano. Laat 10 minuutjes pruttelen en breng op smaak met peper en zout.
Zorg dat er geen vocht meer bij de spinazie zit (eventueel laatste vocht eruit drukken) en snij de spinazie klein. Meng deze met de ricotta, en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Vul een spuitzak met dit mengsel.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Neem een grote ovenschaal waar de cannelloni goed in passen. Bedek de bodem van de schaal met 1/3 van de tomatensaus. Leg hier de helft van de basilicum op (klein gescheurd).
Vul de cannelloni met het spinazie/ricotta mengsel en verdeel over de bodem van de ovenschaal. Rasp hierover de parmezaan.
Verdeel de rest van de tomatensaus hierover, zodat alles goed bedekt is. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de saus.
Bak de cannelloni af in 25 minuten en laat daarna nog 5 minuutjes rusten. Scheur de rest van de basilicum er over voor het serveren.

Bereidingstijd: 01:00
Resultaat: 1 stuks