Hoofdmaaltijden
Mexicaanse bonenschotel
x
Boter
Ui1 stuks
Knoflookteen2 stuks
Paprika (rood)1 stuks
Paprika (Groen)1 stuks
Tomaat (gepeld in blik)800 gr
Kidneybonen (blik)800 gr
Bouillonpoeder (groente)
Komijn (poeder)2 theel
Chilipoeder1 theel
Geraspte oude kaas150 gr
Tortilla (shells, hard)12 stuks
Crème Fraîche200 ml
IJsbergsla
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snipper de ui en de knoflook en bak glazig in de boter. Voeg de kleingesneden paprika toe en bak even mee.
Voeg de gepelde tomaten toe en breng op smaak met de kruiden en de bouillon. Laat even doorkoken.
Voeg de bonen toe (incl vocht) en warm het geheel nog even door, proef af op smaak.
Vet een schaal in met wat boter en vul met 1/3 van het bonenmengsel, dek af met de helft van de tortillas en daarna de helft van de kaas.
Doe nog 1/3 van het bonenmengsel en daarop de rest van de tortillas (geen kaas deze keer), daarna de rest van het bonenmengsel.
Dek af met aluminiumfolie en bak 30 minuten in de oven.
Haal de aluminiumfolie er af en strooi de rest van de kaas er over. Bak hem in nog 5 minuten helemaal af.
Snij ondertussen de sla in reepjes.
Serveer de bonenschotel met de sla en de creme fraiche.

Bereidingstijd: 01:00
Resultaat: 4 stuks