Desserts
Panna cotta
x
Slagroom250 ml
Melk150 ml
Kristal Suiker65 gr
Vanillestokje0.5 stuks
Gelatine wit (blad)3 gr
Snij het vanillestokje doormidden en schraap de zaadjes in de melk en de slagroom. Zet dit, met de suiker en het vanillestokje zelf op laag vuur en laat het 20 minuten tegen de kook aan op staan.
Week intussen de gelatine in koud water.
Zet het vuur uit en haal het vanillestokje er uit. Los de gelatine op in de slagroom en laat op kamertemperatuur komen. Je kunt het ook direct afmaken, maar dan zakken de vanillezaadjes naar beneden.
Giet het over in 4 glaasjes van ca. 1 dl en dek af met plasticfolie en laat minstens 2 uur afkoelen in de koelkast. Eventueel storten, maar serveren in de glaasjes gaat ook prima. Eventueel met vers fruit serveren, of met jam. Dit zijn geen grote desserts per persoon.

Bereidingstijd: 00:30
Resultaat: 4 stuks