Patisserie
Appeltaart van Oma Elzinga
x
Zelfrijzend bakmeel250 gr
Basterdsuiker (wit)150 gr
Boter125 gr
Vanillesuiker15 gr
Melk2 eetl
Goudreinettten600 gr
Rozijnen200 gr
Rum (bruin)4 eetl
Kaneel1 eetl
Wel de rozijnen in de rum.
Maak het deeg van bakmeel, suiker, boter, vanillesuiker en melk.
Bedek de vorm met 75% van het deeg en vul de vorm met de gesneden appels, kaneel en rozijnen. Bedek de appels met stroken deeg.
- Bakpapier in vorm voorkomt plakken.
- Deeg een uur in de koeling rusten maakt het beter verwerkbaar.
- Bestrijken met eigeel zorgt voor mooie korst.
30 minuten op 160 graden daarna 5 minuten op 220 graden af laten koelen in uitte oven.

Bereidingstijd: 01:00
Resultaat: 1 stuks