Halffabrikaten
Rough puff (snel bladerdeeg)
x
Meel - bloem250 gr
Zout5 gr
Boter250 gr
Water150 ml
Snijd de boter in kleine blokjes en laat op kamertemperatuur komen. Meng de boter met je vingers door de bloem met het zout, het moeten losse stukjes boter blijven. Voeg 1 dl van het water toe en meng tot een consistent deeg, indien nodig iets meer water toevoegen. Niet te lang doorkneden.
Laat 20 minuten koelen in de koelkast in plastic folie.
Rol het deeg op een bestoven oppervlak uit tot een rechthoekige lap, en vouw in drieën, draai een kwartslag, rol uit en vouw nogmaals in drieën, herhaal dit nog 1x. Niet te lang verwerken, dan smelt de boter.
Laat opnieuw 20 minuten koelen in de koelkast in plastic folie.
Rol het uit tot het gewenst formaat en bak af als bladerdeeg.

Bereidingstijd: 01:00
Resultaat: 1 stuks