Voorgerechten
Bietencarpaccio
x
Bieten4 stuks
Laurierblad3 stuks
Peper (zwart)
Zout
Balsamico azijn
Olijfolie
Pijnboompitten2 eetl
Kappertjes2 eetl
Ui (rood)1 stuks
Veldsla80 gr
Natuurazijn50 ml
Voorbereiding: Was de bieten goed en kook ze gaar in 30 a 45 minuten in water, met azijn en laurier. Giet af en laat afkoelen
Schil de bieten (vaak kan je mee je handen de schil er zo afduwen, maar gebruik anders een mesje of dunschiller) en snijd de bieten in dunne plakken en zet in de koelkast tot je ze nodig hebt.
Dresseren: Leg de dunne plakken bieten op 4 bordjes zodat ze het hele bord bedekken maar minimaal overlappen. Beter wat bieten overhouden dan dubbel beleggen.
Snij de rode ui in dunne plakjes en leg deze her en der op de bieten, leg in het midden van ieder bord een klein bergje gewassen veldsla (of andere fijne groene sla).
Verdeel de kappertjes en pijnboompitjes (deze liefst iets aanbakken in een droge koekenpan, zodat de smaak goed loskomt) en besprenkel alles royaal met goede olijfolie en wat druppels balsamico. Op smaak afmaken met peper en zout.

Bereidingstijd: 01:00
Resultaat: 4 stuks