Patisserie
Focaccia
x
Meel - 1050500 gr
Zout10 gr
Gist (gedroogd)7 gr
Olijfolie25 ml
Water340 ml
Maak van de bloem, zout, gist, 25 ml olijfolie en het water een slap en plakkerig deeg en kneed deze goed in de keukenmachine (zeker 20 minuten). Het blijft plakkerig en vloeibaar, maar dat is de bedoeling.
Giet/schraap het deeg in een kom, die vooraf is ingevet met olijfolie. Laat het een goed uur afgedekt rijzen.
Neem een bakblik van ca. 35x25 cm, vet deze goed in met olijfolie en giet/schraap voorzichtig het gerezen deeg hierin over en trek hem met de vingers uit tot een plat vlak, zonder de lucht eruit te kneden van de eerste rijs. Beleg de focaccia met lekkere dingen naar keuze: zongedroogde tomaat, olijf, rozemarijn, geitenkaas, artisjokhart en bestrijk het deeg voorzichtig met meer olijfolie. Laat nogmaals een goed uur rijzen.
Druk voor de focaccia de oven in gaat her en der kuiltjes in het brood en bak hem in 20 a 25 minuten af in een hete oven (220 graden). Laat iets afkoelen op een rek en warm serveren.

Bereidingstijd: 03:00
Resultaat: 1 stuks