Patisserie
Citroen rabarbercake
x
Citroen1 stuks
Boter200 gr
Kristal Suiker200 gr
Meel - bloem175 gr
Bakpoeder8 gr
Amandelen (poeder)75 gr
Eieren (heel)4 stuks
Rabarber250 gr
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Kook de citroen in zijn geheel in krap water in ca. 45 minuten door en door gaar en laat afkoelen. Het kookvocht is helaas niet nodig, maar je zou het als basis voor glazuur kunnen gebruiken. Als de citroen is afgekoeld, pitjes en kroontje verwijderen en met de blender fijndraaien.
Schil de rabarber en snijd hem in duimgrote stukken.
Maak een cakebeslag van alle overige ingrediënten en de citroenpuree. Dat kan prima "alles in één" bij elkaar en mixen maar.
Vul een grote springvorm met het beslag en leg daar de stukjes rabarber op.
Afbakken in ca. 45 minuten, tot hij licht bruin en gaar is.

Bereidingstijd: 01:30
Resultaat: 1 stuks