Gebruik een grote pan met dikke bodem, waar je eerst de ui in kan smoren en daarna alle bouillon bij kunt doen. Maak de uien schoon en snij ze in dunne ringen. Smoor de ui zachtjes, met deksel op de pan in de boten en olie voor 15 minuten. Haal het deksel van de pan, voeg het zout en de suiker toe en bak ze in 30-40 minuten op iets hoger vuur goudbruin. Regelmatig omscheppen. Voeg de bloem toe en bak het nog 3 minuten door en zet het vuur uit. Verwarm in een aparte pan de bouillon tot net iets onder het kookpunt en voeg deze daarna met de wijn bij de uien, met de deksel schuin op de pan. Laat 30-40 minuten zonder vuur trekken. Eventueel schuim afscheppen. Verwarm de soep voor het opdienen tot het kookpunt en breng op smaak met zout, peper en worchestersaus. Roer vlak voor het opdienen de cognac erdoor. Serveer met stukjes stokbrood, die besprenkeld zijn met olijfolie, belegd met gruyère en goudbruin gegrild in de oven. Leg in ieder kom 2 of 3 stukjes brood. Bereidingstijd: 03:00 Resultaat: 2000 ml |