Patisserie
Kwarktaart mandarijn
x
Maria biscuit150 gr
Boter100 gr
Mandarijn uit blik350 gr
Mandarijn4 stuks
Gelatine wit (blad)8 stuks
Basterdsuiker (wit)150 gr
Vanillesuiker10 gr
Slagroom250 ml
Kwark (mager)500 ml
Week de gelatine voor in koud water.
Bespan de bodem van een springvorm met bakpapier.
Verkruimel de biscuit en maak hier met de gesmolten boter een bodem van in de springvorm. Zet koel weg.
Pers de mandarijnen en verwarm het sap op laag vuur. Als er geen verse mandarijnen zijn, kan je ook het vocht van de mandarijnen uit blik gebruiken. Los in het warme sap een voor een de gelatine op.
Klop de slagroom stijf, maar niet te stijf met de vanille.
Klop in een andere kom de kwark met de suiker. Roer hier het mandarijnensap met gelatine (niet te heet) doorheen en 80% van de uitgelekte mandarijnen uit blik.
Wacht tot dit een beetje begint te zetten en vouw er dan de slagroom door. Wacht tot het voldoende gezet is, dat de vruchtjes niet meer naar beneden zakken. Schep het geheel dan in de springvorm en dek af met plasticfolie. Laat minstens 4 uur opstijven in de koeling.
Voor het serveren, opmaken met het restant aan mandarijntjes uit blik.

Bereidingstijd: 04:30
Resultaat: 12 stuks