Patisserie
Stol
x
Meel - 405375 gr
Rozijnen150 gr
Amandelspijs250 gr
Gist (gedroogd)8 gr
Kristal Suiker20 gr
Vanillesuiker5 gr
Zout8 gr
Boter50 gr
Melk100 ml
Water100 ml
Rum (bruin)
Wel de rozijnen in wat rum. Kneed een deeg met alle ingrediënten behalve het spijs. Boter toevoegen in de kruim, rozijnen nadat het deeg begint te vormen. Laat het 45 minuten rijzen en kneed er een stevig deeg van (zie recept brooddeeg), met rustperioden. Maak van het amandelspijs een rol van (evt ei toevoegen als het te vast is) en vouw het brooddeeg eromheen. Nog 45 minuten in vorm laten rijzen en op 200 graden afbakken in 45 minuten. Daarna bestrijken met boter en af laten koelen.

Bereidingstijd: 03:00
Resultaat: 1 stuks