Patisserie
Lemon bars
x
Boter150 gr
Kristal Suiker60 gr
Meel - bloem200 gr
Eieren (heel)3 stuks
Citroen1.5 stuks
Poedersuiker
Basterdsuiker (wit)200 gr
Maak met de boter, de kristalsuiker en alle bloem behalve 25 gram een korstdeeg en rol deze uit in een vierkante bakvorm van ca. 20x20cm.
Bak deze 25 minuten op 180 graden.
Rasp de citroenen en pers anderhalve citroen uit, ca. 80 ml. Klop de rasp en het sap met de eieren, 25 gram bloem en de basterdsuiker tot de suiker is opgelost.
Giet als de bodem gaar is het citroenmengsel er overheen. Schuif de bakvorm weer terug in de oven.
Bak de lemon bars in 20-25 minuten op 180 graden. De citroenlaag moet stevig zijn, maar niet keihard.
In 10 repen snijden als ze zijn afgekoeld en bestuiven met poedersuiker.

Bereidingstijd: 01:00
Resultaat: 10 stuks