Hoofdmaaltijden
Beef Wellington vegetarisch
x
Pastinaak1 stuks
Zout
Bouillonblokje cèpes1 stuks
Bladerdeeg6 stuks
Olijfolie
Eieren (heel)1 stuks
Paneermeel3 eetl
Ui1 stuks
Tijm
Knoflookteen2 stuks
Spinazie (vers)200 gr
Champignons250 gr
Winterwortel1 stuks
Peper (zwart)
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de wortel en pastinaak en snij ze in lange repen. Besprenkel met peper, zout en olijfolie en bak ze in 15 minuten in de oven beetgaar. Draai daarna de oven terug naar 180 graden.
Snij de knoflook fijn en snipper de ui. Bak deze in wat olijfolie aan. Snij de champignons fijn en voeg deze bij de ui. Breng op smaak met peper, het bouillonblokje en de tijm. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe totdat het geslonken is.
Doe het mengsel over in een vergiet en druk het resterende vocht er uit. Meng vervolgens 2/3 van het paneermeel erdoor en 1/2 van het losgeslagen ei.
Maak met het bladerdeeg één grote plak. Strooi waar de vulling komt de rest van de paneer en leg hier 1/2 van het spinaziemengsel op. Leg hierboven in de lengte de pastinaak en wortel en eindig met de rest van de spinazie. Vouw het bladerdeeg dicht over de vulling en zorg dat netjes alle naadjes dicht zijn. Leg hem op bakpapier met de mooiste kant boven en bestrijk hem met de rest van het ei.
Bruin en gaar bakken in 35 - 40 minuten.

Bereidingstijd: 01:30
Resultaat: 1 stuks