Desserts
Pudding van opa Hemker
x
Gelatine wit (blad)8 stuks
Ananas uit blik275 gr
Bitterkoekjes6 stuks
Biscuittaartbodem100 gr
Bigareaux100 gr
Vanillesuiker7 gr
Slagroom1000 ml
Kristal Suiker170 gr
Marasquin100 ml
Dit recept is mijn bewerking van het recept uit "De Verstandige Keuken" van Coen Hemker uit 1978.
Week de gelatine in koud water.
Neem ananas op siroop (hoeveelheid is 1/2 blik). Giet alle siroop af en zet dit opzij.
Snij de ananas, de bitterkoekjes en de bigareaux in stukjes, verkruimel de biscuitbodem en meng dit met de marasquin zodat de koek het vocht goed opneemt.
Sla de slagroom stijf, maar niet te stijf, met de suiker en de vanille.
Verwarm de ananas siroop (max 70 graden) en los hierin de gelatine volledig op. Schep twee grote lepels slagroom bij de gelatine en daarna dit bij de rest van de slagroom en meng het tot één geheel.
Roer, wanneer de slagroom begint te zetten, de vruchtjes erdoor en schep het geheel in een puddingvorm.
Minstens 6 uur laten zetten in de koelkast.

Bereidingstijd: 00:45
Resultaat: 1 stuks