Desserts
Crème brûlee
x
Slagroom500 ml
Kristal Suiker75 gr
Eigeel6 stuks
Vanillestokje1 stuks
Basterdsuiker (wit)
Met een elektrische (stoom)oven: stel de temperatuur in op 82 graden, indien mogelijk met stoominjectie. Daarin kan zonder waterbad de creme worden gegaard.
Verwarm een klassieke oven voor op 170 graden. Zet onderin de oven een ovenschaal met zoveel heet water, dat 6 crème brûlee bakjes (ca. 125 ml per stuk) er in passen en het water dan tot 3/4 van de randen komt (uitproberen). Haal de bakjes er weer uit en zet ze apart.
Laat de slagroom met de gestripte vanillestokjes trekken op laag vuur in een steelpan, totdat het net aan de kook is.
Klop ondertussen de dooiers met de kristal suiker tot een lichtgekleurde schuimige massa waarbij de suiker is opgelost in het ei.
Giet de zuivel door een zeef al roerende bij het eigeel tot een homogene massa.
Vul de bakjes tot de rand en plaats ze voorzichtig in het bad (i.v.t.) in de oven. Laat de crème gaar en stevig worden in 45-75 minuten.
Haal ze uit de oven en laat ze op kamertemperatuur afkoelen. Daarna afdekken en in de koelkast bewaren.
Voor serveren bedekken met de basterdsuiker de gril van de oven aanzetten. Als de gril maximaal heet is, de bakjes er kort vlak onder zetten (max 1 minuut).

Bereidingstijd: 01:15
Resultaat: 6 stuks