Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakken (3-5 mm), snijd ook de courgette en aubergine in dezelfde dikte. Verhit de olie in een diepe pan en bak/frituur daarin op matig-hoog vuur de aardappels, daarna de courgette, daarna de aubergine. De groenten moeten gaar zijn en duidelijk beginnen te bruinen. Laat ze op keukenpapier uitlekken en afkoelen. Snipper de ui fijn en snij de wortel in fijn brunoise. Smoor de ui in een scheutje olie en voeg daarna de wortel toe. Laat minstens 20 minuten smoren. Braad tegelijkertijd het gehakt aan en breng hem op smaak met zout, peper en oregano. Voeg uiteindelijk de ui/wortel bij het gehakt. Maak met de boter en bloem een roux en met de melk een bechamel. Breng op smaak met zout en peper. Strooi onderin een grote ovenschaal een klein beetje paneermeel en verdeel daarover de aardappelschijfjes en bestrooi met wat zout en wat kaas. Daarover de courgette schijfjes en opnieuw zout en kaas. Daarna de aubergine met wat suiker en kaas. Daarover het gehakt en dan gladmaken met de bechamel. Afmaken met de rest van de kaas. In 25 a 30 minuten afbakken op 200 graden. Bereidingstijd: 01:00 Resultaat: 1 stuks |