Hoofdmaaltijden
Zuurkool á l'Alsacienne
x
Ui3 stuks
Zout
Wijn (Wit, Droog)350 ml
Rookworst1 stuks
Kasselerrib2 stuks
Boter50 gr
Jeneverbes10 stuks
Foelie1 stuks
Laurierblad2 stuks
Ontbijtspek250 gr
Zuurkoolspek300 gr
Aardappelen (vastkokend)800 gr
Zuurkool1000 gr
Crème Fraîche125 ml
Snipper de uien grof en snij het stuk ontbijtspek in dunne spekjes.
Smelt de boter in een grote zware pan, die in de oven kan en voeg de spekjes toe. Als ze enigszins uitgebakken zijn de ui erbij fruiten.
Knijp de zuurkool uit, tot het nog weinig sap bevat. Voeg de zuurkool bij de rest en roer het goed door. Voeg de wijn toe en de kruiden, roer nog eens goed door en leg het stuk zuurkoolspek onderin de pan en laat nog een kwartiertje zachtjes pruttelen. Zet het geheel met deksel in de oven op 180 graden. Laat het een half uur in de oven, voordat je met de aardappels begint.
Schil en snij de aardappels en kook ze in weinig zout water gaar.
Voeg ruim 10 minuten voor het serveren de kasselerrib en de rookworst toe in de pan in de oven.
Serveren met de crème fraiche.

Bereidingstijd: 02:00
Resultaat: 4 stuks