Bereidingstijd 60 minuten
Aantal personen 4
BENODIGDHEDEN 3 gram knoflook, geraspt
22 gram peterselie, blaadjes
150 ml druivenpitolie
2 stuks eieren
8 ml sushiazijn
8 gram Dijon mosterd
1 kilo rijpe pomedori's
30 gram amandelen
30 gram pistachenootjes, schoon
30 gram haricots verts
150 gram mozarella
100 gram room
2 stuks eieren
150 gram mozarella
50 gram room
100 gram mozarellawater
1 snede volkorenbrood
1 kilo tomaten gemengd
1 stuk marloeske, mandoline gesneden BEREIDINGSWIJZE 1. Olie Meng 75 ml olie met knoflook en breng op smaak met zout en peper. maal peterselie fijn in de keukenmachine met 75 ml olie en breng op smaak met zout en peper/ 2. Mayonaisecrème Meng in de keukenmachine 2 eidooiers met sushiazijn en mosterd en monteer met knoflook- en peterselieolie (pas op, voeg de geraspte knoflook naar smaak toe). Breng op smaak met zout en peper 3. Tomatenwater Maal de rijpe tomaten fijn in de blender en laat liefst een nacht uitlekken in kaasdoek in een vergiet in de koeling. 4. Crunch Laat de noten 45 minuten drogen in een voorverwarmde oven op 90ºC, laat afkoelen en maal fijn in de keukenmachine. 5. Boontjes Kook de haricots verts beetgaar in ruim kokend gezouten water, spoel koud en snijd in de lengte door. 6. Royal Maal de gesneden mozzarella fijn in de keukenmachine. Meng de warme room met de mozzarella en verwarm door op het vuur. Meng de warme mozarellaroom met de eieren, breng op smaak en passeer door een zeef. Vul de bodem van een diep bord met de crème en gaar 5 minuten in een voorverwarmde oven op 120ºC. Laat afkoelen. 7. Wentelteefjes Meng gesneden mozzarella met room en water van mozzarella in de keukenmachine en passeer door een zeef. Steek stukjes brood uit, dompel 10 minuten in het mozarella-roommengsel en bak op een bakpapiertje aan beide kanten krokant in een koekenpan. 8. Vinaigrette Breng het tomatenwater op smaak met zout en peper en maak met olijfolie tot een vinaigrette. 9. Tomaten Snijd elk type tomaat op een andere manier, recht, schuin, staan, liggend, plakje, alleen de "brains" en haal samen met de boontjes door de tomatenvinaigrette. 10. Opmaken Verdeel de tomaten over de afgekoelde borden, de boontjes, de plakjes ui (marloeske), de mayonaisecrème, en bestrooi met de crunch. Serveer de wentelteefjes "on the side" Bereidingstijd: 01:00 Resultaat: |