Gehakt (halfom) | 400 gr |
Eieren (heel) | 1 stuks |
Ui | 0.5 stuks |
Paneermeel | 50 gr |
Zout | |
Peper (zwart) | |
Komijn (poeder) | 1 theel |
Tijm (gedroogd) | 1 theel |
Paprikapoeder | 1 theel |
Worcestersaus | 2 eetl |
Boter | 100 gr |
Meel - bloem | 1 eetl |
Water | |
Wijn (Rood) | 80 ml |
|
In plaats van paneermeel is panko eigenlijk lekkerder. In plaats van de opgegeven kruiden, allerhande andere (verse) kruiden ook mogelijk. Snipper de halve ui zeer fijn en meng alle ingredienten behalve de boter, bloem en wijn goed en kneed hiervan 8 gehaktballen van gelijke grote. Smelt in een stoofpan de boter op middelhoog vuur en bak hierin de ballen als deze goed warm is. Rondom mooi bruin bakken, dan vuur zacht zetten. Ballen opzij schuiven en bloem toevoegen en mengen met de boter. Wijn toevoegen goed roeren en laten binden, daarna water toevoegen en opnieuw binden. Vuur zacht zetten en minstens 20 minuten laten stoven. Af en toe doorroeren en water toevoegen indien nodig. Bereidingstijd: 01:00 Resultaat: 8 stuks |