Voorgerechten
Spanakopita
x
Spinazie (vers)300 gr
Ui1 stuks
Feta200 gr
Eigeel1 stuks
Bladerdeeg10 stuks
Zout
Peper (zwart)
Nootmuskaat
Olijfolie
Snipper de ui en fruit hem in wat olie tot hij glazig is. Voeg de verse spinazie toe en laat hem slinken tot het meeste vocht verdampt is. Als er veel vocht vrijkomt, eventueel afgieten (zonder de ui te verliezen). Breng op smaak met de kruiden en laat afkoelen.
Snij de spinazie iets fijn op een snijplank en meng er vervolgens de verkruimelde feta door.
Leg een bergje spinazie mengsel op ieder blaadje bladerdeeg, maak de randen een beetje nat en vouw hem dubbel. Druk met een vork inkepingen aan de randen zodat het goed aan elkaar blijft zitten. Bestrijk met eigeel en prik met een vork nog wat gaatjes in de bovenkant.
In 20 minuten op 200 graden in de oven gaar en bruin bakken.

Bereidingstijd: 00:45
Resultaat: 10 stuks