Snipper de ui en de knoflook en fruit het in de helft van de boter. Voeg het gehakt toe en braad het gaar en breng op smaak. In een andere pan, bak de prei en courgette in de olijfolie. Als dit begint gaar te worden, voeg de tomatenpuree en gepelde tomaten toe en breng op smaak. Voeg het gehakt er aan toe en laat even samen zachtjes pruttelen. Snij de champignons in schijfjes en bak ze in de rest van de boter tot ze het meeste vocht kwijt zijn. Breng op smaak. Maak de roux en gaar hem goed, maar houd hem blank. Voeg beetje voor beetje de melk toe en roer het tot een gladde bechamel. Breng op smaak. Leg onderin de ovenschotel 1/3 van het groente gehaktmengsel en dek af met lasagnebladen. Voeg 1/3 van de bechamel en de helft van de champignons toe en dek af met lasagnebladen. Herhaal dit nogmaals. Verdeel bovenop de rest van het groente gehaktmengsel en daaroverheen direct de rest van de bechamel. Rasp daaroverheen de oude kaas. Bak bruin en gaar in 40 minuten op 200 graden. Bereidingstijd: 01:30 Resultaat: 1 stuks |