Hoofdmaaltijden
Fu yong hai
x
Eieren (heel)10 stuks
Zout
Winterwortel1 stuks
Zonnebloem olie
Sambal oelek2 eetl
Kerrie (mild)2 eetl
Gemberpoeder2 eetl
Kipfilet2 stuks
Paprika (rood)1 stuks
Knoflookteen1 stuks
Ui2 stuks
Prei1 stuks
Champignons250 gr
Fu yong hai saus500 ml
Was en snij alle groente. Champignons in schijfjes, prei in ringen, ui en knoflook gesnipperd, paprika in reepjes en in stukjes, wortel in dunne schijfjes.
fruit in olie de ui en de knoflook, en iets later de paprika. Als glazig in een grote kom apart zetten.
Bak vervolgens de champignons tot ze het meeste vocht kwijt zijn en gooi ze ook in de kom.
Bak de wortelschijfjes en de prei gaar en voeg ze bij de rest.
Snij de kip klein en bak deze gaar, voeg ze bij het geheel.
Klop de eieren los en voeg de kruiden en het zout toe. Giet dit over de overige ingredienten en meng door elkaar.
Bak het in de koekenpan als omelet gaar in de olie, op niet te hoog vuur. Omdraaien kan relatief eenvoudig door een stuk bakpapier te nemen en daar de omelet op te laten glijden. Vervolgens papier naar binnenvouwen en pan omgekeerd er op en het geheel omdraaien, daarna papier er weer tussenuit trekken.
Serveren met de saus.

Bereidingstijd: 01:30
Resultaat: 1 stuks