Desserts
Vanille vla
x
Melk800 ml
Eieren (heel)2 stuks
Kristal Suiker60 gr
Maizena22 gr
Vanillestokje1 stuks
Roer de maizena (kan ook aardappelzetmeel) glad met wat melk. Zet de rest van de melk zachtjes op met het vanillestokje (dat is open gesneden). Laat de melk minstens 15 minuten zachtjes trekken.
Klop de eieren los en klop er de suiker doorheen. Meng het maizena mengsel erdoor.
Verwijder de stukjes vanillestokje, klop het eimengsel nog eens goed door en voeg 1/4 van de melk er aan toe. Voeg het mengsel weer terug bij de rest van de melk. Onder goed kloppen op zacht vuur warm laten worden en goed laten binden.
Overgieten in een kom of bak en onder af en toe kloppen laten afkoelen. Bedek het met plastic folie (zonder lucht er tussen) en zet in de koelkast.

Bereidingstijd: 00:30
Resultaat: 1000 ml