Patisserie
Pumpkin pie
x
Pompoen1500 gr
Gecondenseerde melk (blik)360 gr
Eieren (heel)4 stuks
Zout1 theel
Vanillesuiker2 theel
Gemberpoeder0 theel
Kaneel1 theel
Speculaaskruiden2 theel
Kristal Suiker150 gr
Zandtaartbodem1 stuks
Het gewicht van de pompoen is die van de hele pompoen (incl. schil en pitten). 360 gr gecondenseerde melk is standaard 1 blikje.
Bak de zandtaartbodem conform recept af.
Was de pompoen en hak hem in ca. 8 stukken, verwijder de steel en de zaadlijsten met de pitten. Zet hem met een bodempje water in een gesloten glazen schaal 20 minuten in de magnetron, op volle kracht. Het pompoenvlees moet volledig zacht worden. Haal de stukken uit de schaal en laat ze afdruipen en afkoelen in een vergiet.
Lepel het vlees uit de schil en druk deze door een zeef. Maak de zeef schoon, doe het pulp opnieuw in de zeef en laat deze goed uitlekken.
Meng het uitgelekte pulp met de suiker, de melk en de kruiden en klop er op het laatst de eieren door.
Vul de bodem met het pompoenmengsel en bak de taart in 60 minuten gaar op 175 graden. prikken met naald of hij gaar is.

Bereidingstijd: 03:30
Resultaat: 1 stuks