Hoofdmaaltijden
Kipcurry
x
Kipfilet500 gr
Zout
Kristal Suiker2 eetl
Curcuma1 eetl
Korianderzaad2 eetl
Komijn (poeder)1 eetl
Kardemom1 theel
Kaneel1 theel
Boter75 gr
Sjalots3 stuks
Zonnebloem olie50 ml
Tomatenpuree70 gr
Yoghurt (Turks/Bulgaars)250 ml
Water250 ml
Knoflookteen3 stuks
Citroenblad3 stuks
Citroengras1 stuks
Rode pepers1 stuks
Gember30 gr
Cashewnoten80 gr
Citroensap2 eetl
pureer met de staafmixer van de knoflook, gember, cashew, tomatenpuree en 1/3 van de olie een basis curry.
Fruit de gesnipperde sjalot in de boter met het zout.
Bak in een andere pan de gesneden kipfilet kort bruin in de rest van de olie.
Doe bij de sjalots de kleingesneden peper, de curcuma, komijn, korianderzaad en de suiker, laat even mee fruiten. Voeg de basis curry toe en laat ook even meefruiten.
Voeg de yoghurt toe, het citroensap, de kip en de citroenblad, citroengras, kardemom en kaneel.
Voeg het water (eventueel meer) toe en laat een kwartiertje zachtjes pruttelen.
Serveren met rijst en groente.

Bereidingstijd: 01:00
Resultaat: 1 stuks