Kipfilet | 500 gr |
Zout | |
Kristal Suiker | 2 eetl |
Curcuma | 1 eetl |
Korianderzaad | 2 eetl |
Komijn (poeder) | 1 eetl |
Kardemom | 1 theel |
Kaneel | 1 theel |
Boter | 75 gr |
Sjalots | 3 stuks |
Zonnebloem olie | 50 ml |
Tomatenpuree | 70 gr |
Yoghurt (Turks/Bulgaars) | 250 ml |
Water | 250 ml |
Knoflookteen | 3 stuks |
Citroenblad | 3 stuks |
Citroengras | 1 stuks |
Rode pepers | 1 stuks |
Gember | 30 gr |
Cashewnoten | 80 gr |
Citroensap | 2 eetl |
|
pureer met de staafmixer van de knoflook, gember, cashew, tomatenpuree en 1/3 van de olie een basis curry. Fruit de gesnipperde sjalot in de boter met het zout. Bak in een andere pan de gesneden kipfilet kort bruin in de rest van de olie. Doe bij de sjalots de kleingesneden peper, de curcuma, komijn, korianderzaad en de suiker, laat even mee fruiten. Voeg de basis curry toe en laat ook even meefruiten. Voeg de yoghurt toe, het citroensap, de kip en de citroenblad, citroengras, kardemom en kaneel. Voeg het water (eventueel meer) toe en laat een kwartiertje zachtjes pruttelen. Serveren met rijst en groente. Bereidingstijd: 01:00 Resultaat: 1 stuks |