Gehakt (rund) | 500 gr |
Peper (zwart) | |
Bouillon (Rund) | 100 ml |
Olijfolie | 4 eetl |
Wijn (Rood) | 2 eetl |
Nootmuskaat | 1 theel |
Peterselie (plat) | 4 eetl |
Knoflookteen | 3 stuks |
Eieren (heel) | 1 stuks |
Ui | 1 stuks |
Tomaat (gepeld in blik) | 400 gr |
Witbrood | 30 gr |
Zout | |
|
Snijd de korst van het brood (ca. 2 sneetjes) en week het in de wijn. Kneed dit met het gehakt, ei, knoflook, nootmuskaat, de helft van de peterselie zout en peper tot een geheel. Maak hiervan balletjes van ca. 20 gram per stuk. Snipper de ui. Bak de balletjes in hete olie in een paar minuten bruin. Voeg de uit toe en bak dit mee, voeg daarna de gepelde tomaat toe en de bouillon. Laat dit 30 minuten sudderen. Haal de balletjes uit de pan, pureer het tomaat mengsel en doe de balletjes terug evt nog opnieuw op smaak brengen. Serveren met de rest van de peterselie. Bereidingstijd: 01:00 Resultaat: 30 stuks |