Rasp van de citroen de helft van de schil. Bloem zeven. Helft van de basterdsuiker, 1 theelepel zout, vanillesuiker, citroenrasp en 1 ei erdoor roeren. Koude boter met 2 messen door de bloem snijden. Snel tot een soepel deeg kneden. Aanrecht bestuiven met bloem en 2/3 deel van deeg uitrollen tot ronde lap, 3 cm groter dan de vorm. Springvorm hiermee bekleden. Opstaande deegrand goed tegen de vorm duwen. Rest van het deeg uitrollen tot ronde lap ter grootte van de vorm. Springvorm en deeglap 30 min. In koelkast zetten. Oven voorverwarmen op 200 °C. In braadpan de rest van de basterdsuiker al roerend op een laag vuur laten smelten en lichtbruin laten kleuren. Honing, room en grof gehakte noten erdoor roeren. Suikermengsel over deegbodem verdelen. Afdekken met deeglap en aan de rand met de vingers tot schulprandje duwen. Met vork op gelijke afstand gaatjes in deksel prikken. Andere ei losknoppen en hiermee deeg bestrijken. In midden van oven taart in 40 min. Goudbruin en gaar bakken. Taart laten afkoelen. Bereidingstijd: 01:20 Resultaat: 1 stuks |