Patisserie
Zwitserse notentaart
x
Meel - bloem350 gr
Hazelnoten100 gr
Walnoten100 gr
Slagroom125 ml
Honing2 eetl
Boter225 gr
Eieren (heel)2 stuks
Citroen1 stuks
Vanillesuiker7 gr
Basterdsuiker (wit)300 gr
Zout
Rasp van de citroen de helft van de schil.
Bloem zeven. Helft van de basterdsuiker, 1 theelepel zout, vanillesuiker, citroenrasp en 1 ei erdoor roeren.
Koude boter met 2 messen door de bloem snijden. Snel tot een soepel deeg kneden.
Aanrecht bestuiven met bloem en 2/3 deel van deeg uitrollen tot ronde lap, 3 cm groter dan de vorm.
Springvorm hiermee bekleden. Opstaande deegrand goed tegen de vorm duwen. Rest van het deeg uitrollen tot ronde lap ter grootte van de vorm.
Springvorm en deeglap 30 min. In koelkast zetten.
Oven voorverwarmen op 200 °C.
In braadpan de rest van de basterdsuiker al roerend op een laag vuur laten smelten en lichtbruin laten kleuren. Honing, room en grof gehakte noten erdoor roeren.
Suikermengsel over deegbodem verdelen. Afdekken met deeglap en aan de rand met de vingers tot schulprandje duwen.
Met vork op gelijke afstand gaatjes in deksel prikken.
Andere ei losknoppen en hiermee deeg bestrijken.
In midden van oven taart in 40 min. Goudbruin en gaar bakken.
Taart laten afkoelen.

Bereidingstijd: 01:20
Resultaat: 1 stuks