Patisserie
Sinaasappelcake
x
Hand sinaasappels1 stuks
Gemberpoeder1 eetl
Speculaaskruiden1 eetl
Boter250 gr
Grand Marnier Jaune2 eetl
Meel - bloem250 gr
Bakpoeder7 gr
Eieren (heel)4 stuks
Basterdsuiker (bruin)250 gr
Poedersuiker100 gr
Kook de sinaasappel 1 uur in net genoeg water door en door gaar. Laat hem uitlekken en afkoelen, ontpit hem en maak hem fijn met de blender.
Bruine suiker met boter en kruiden tot creme mixen, eieren er een voor een bij. Bloem en bakpoeder erdoorheen roeren. Op het laatst de gepureerde sinaasappel erdoor.
Afbakken in de oven in 90 minuten op 160 graden.
Cake laten afkoelen. Met de grand marnier en de poedersuiker een glazuur maken en hiermee de cake bestrijken.

Bereidingstijd: 02:45
Resultaat: 1 stuks