Patisserie
Christmas Pudding
x
Basterdsuiker (bruin)225 gr
Meel - bloem100 gr
Witbrood150 gr
Boter125 gr
Eieren (heel)2 stuks
Appel0 stuks
Rozijnen125 gr
Krenten125 gr
Cranberries (gedroogd)100 gr
Bigareaux75 gr
Sukade75 gr
Amandelen (gepeld)50 gr
Guiness125 ml
Rum (bruin)50 ml
Citroen0 stuks
Hand sinaasappels0 stuks
Kaneel1 theel
Gemberpoeder0 theel
Nootmuskaat0 theel
Speculaaskruiden0 theel
Zout
Boter bijna smelten (magnetron).
Snijd de korstjes van het brood (5 sneedjes) en snijd het tot kruim.
Meng in een grote beslagkom: suiker, bloem, broodkruim en de kruiden.
Vervolgens stap voor stap toevoegen en steeds goed doormengen:
Boter Rozijnen, krenten, cranberries Fijn gesneden bigareaux en sukade Grof gesneden amandelen Fijn gesneden appel Schil van de halve citroen en halve sinaasappel
In een andere kom de eieren met bier en rum loskloppen en daarna toevoegen aan de rest en tot een consistente massa roeren.
24 uur laten rusten op een koele donkere plek.
Doe het beslag in een ingevette vorm en dek de vorm af met bakpapier en aluminium folie (goed dichtbinden). Stoom hem in ca 6 uur gaar.
Af laten koelen en bakpapier/aluminium folie vervangen. Op een koele plaats wegzetten en minstens twee weken laten rijpen.
Voor het eten: opnieuw 2 uur stomen.
Serveren met creme anglaise of rum and brandy butter.

Bereidingstijd: 10:00
Resultaat: 1 stuks