Boter bijna smelten (magnetron). Snijd de korstjes van het brood (5 sneedjes) en snijd het tot kruim. Meng in een grote beslagkom: suiker, bloem, broodkruim en de kruiden. Vervolgens stap voor stap toevoegen en steeds goed doormengen: Boter
Rozijnen, krenten, cranberries
Fijn gesneden bigareaux en sukade
Grof gesneden amandelen
Fijn gesneden appel
Schil van de halve citroen en halve sinaasappel In een andere kom de eieren met bier en rum loskloppen en daarna toevoegen aan de rest en tot een consistente massa roeren. 24 uur laten rusten op een koele donkere plek. Doe het beslag in een ingevette vorm en dek de vorm af met bakpapier en aluminium folie (goed dichtbinden). Stoom hem in ca 6 uur gaar. Af laten koelen en bakpapier/aluminium folie vervangen.
Op een koele plaats wegzetten en minstens twee weken laten rijpen. Voor het eten: opnieuw 2 uur stomen. Serveren met creme anglaise of rum and brandy butter. Bereidingstijd: 10:00 Resultaat: 1 stuks |