Patisserie
Slagroomtaart
x
Biscuittaartbodem1 stuks
Slagroom750 ml
Basterdsuiker (wit)40 gr
Vanillesuiker10 gr
Slagroomversteviger15 gr
Jam (aarbeien)50 ml
Aardbeien250 gr
Amandelen (snippers)40 gr
Snijd de biscuitbodem horizontaal doormidden. Besmeer de onderste helft met de jam.
Klop de slagroom met de suiker, vanille en versteviger goed stijf. Besmeer de onderste helft met een dikke laag slagroom en beleg die met de helft van de (doormidden gesneden) aardbeien.
Zet de bovenste helft er op en besmeer het geheel met een laag slagroom.
Bak de amandelsnippers kort in een droge pan lichtbruin en bedek hiermee de buitenkant van de taart.
Spuit met de rest van de slagroom bovenop rozetjes en beleg met de rest van de aardbeien.
Eventueel ander fruit gebruiken (frambozen, bosbessen, etc) en/of eventueel nog wat sierchocolade toevoegen.

Bereidingstijd: 00:30
Resultaat: 1 stuks